Vannacht werd ik even na drie uur wakker door woedend blaffende buurhonden en ik ging kijken wat er loos was. Mannen met een witte pick-up gooiden witte zakken neer en reden snel weg, voordat ik de kans kreeg het nummer van de auto te noteren.

vuilstortBij daglicht bleken deze zakken afval te bevatten en stonken verschrikkelijk. De plaats van storting was voor een gesloten overheidsgebouw, grenzende aan het Coromoto College. De wind zal de stank zeker het onderwijzend personeel en de leerlingen bereiken met alle ongewenste gevolgen van dien.

Heb meteen nummer 917 van de politie gebeld en om een bezoek van het X-team gevraagd. De politie zou in de loop van de dag komen kijken. Opgemerkt wordt, dat deze plaats dicht bij het Curaçaosch Museum ligt, waar veel toeristen komen. Het is een zeer verontrustend verschijnsel, dat men nu in wijken ook aan illegale vuilstort doet, vooral in een periode, dat uiterste hygiëne noodzakelijk is in verband met het voorkomen van ziektes op ons eiland.

Julie Kooijman Curaçao


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).