Ik vraag me af waarom de regering tegen beter weten in zo hardnekkig blijft vasthouden aan de tunnelvisie dat de raffinaderij open moet worden gehouden. En dit, terwijl er veel betere en ook voordeliger alternatieven beschikbaar zijn.
Waarom heeft de regering de exploitatie van de oil terminal op Bullenbaai niet aan Curoil aangeboden en de havenexploitatie op Bullenbaai niet aan CPA aangeboden? Beide bedrijven zijn overheids-nv’s en dus eigendom van het land Curaçao, maar beide bedrijven worden doelbewust uit de markt gedrukt door de regering met de Klesch-deal. Dat werkt toch contraproductief? En dat is volstrekt onbegrijpelijk. Wáárom moet de diepzeehaven, come hell or high water, in handen van de Klesch-groep vallen? bullenbaai
Het is uiterst naïef om ervan uit te gaan dat de Klesch-groep de toegezegde renovatie van de raffinaderij echt serieus ter hand gaat nemen, ook al tekent de Klesch-groep de (van allerlei toeters en bellen voorziene) documenten, waarin ze die gouden bergen beloven.
Zou de Klesch-groep werkelijk à raison van 3 tot 4 miljard US-dollar, een milieuschade die ze niet zelf veroorzaakt hebben, gaan saneren? Hoe gaat de Klesch-groep dit financieren??? Zeker niet uit de opbrengst van de raffinageactiviteiten want de raffinaderij werkt al lang niet meer cost-effective, maar is cost-intensive in de huidige staat. En het afzetgebied voor het belangrijkste eindproduct van de Klesch-raffinaderij zal gestaag slinken wegens de wereldwijde overstap naar duurzame-energieopwekking en de opmars van de elektrische auto. Wáárom begeeft de regering zich op dit risicovolle pad, terwijl de overheid beschikt over betere alternatieven?!
Waarom niet Curoil de oil terminal laten exploiteren en Curoil zelf haar eigen potentiële buitenlandse partner laten kiezen. Het past binnen de core business en ervaring van Curoil die ook over voldoende knowhow daartoe beschikt.
Waarom niet CPA de diepzeehaven laten exploiteren, want CPA beschikt nu al over de nodige kennis en ervaring en heeft bovendien in KTK ook al de nodige equipment voorhanden om de havendiensten te verlenen. Het is de core business en ervaring van CPA die ook over voldoende knowhow daartoe beschikt. Daarmee kan ook de sleepbootvloot weer actief ingezet worden.
Waarom niet aan Curinde op het land achter de terminal enkele hectaren in erfpacht geven om daarop loodsen te bouwen en andere voorzieningen te stichten voor de overslag van stuk- en bulkgoederen.
Op deze wijze kan Curaçao de gunstige logistieke ligging van de diepzeehaven op de maritieme snelweg naar het Verre Oosten via het Panamakanaal, ten eigen bate benutten en exploiteren en de totale opbrengst zou veel en veel groter zijn dan die van de Klesch-deal.
Waarom, wáárom vasthouden aan de Klesch-deal? Kan iemand mij één goede reden noemen?

Marguérite Nahar,
Nederland

 


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).