Indien en voor zover de berichtgeving in de lokale dagbladen op Curaçao op waarheid berust, hebben die onnadenkende sukkels in dat PMO (Project Management Organisatie van overheids-nv Refineria di Kòrsou in verband met het ‘Project Arawak’) onze diepzeehaven verkocht aan de Klesch Group voor de symbolische prijs van één US-dollar.
Dát is míjn juridische zienswijze daarop, want er is nóóit een opstalrecht gevestigd op de oil terminal waarbij het eigendom van de grond cum waterkavel werd gescheiden van het eigendom van de opstallen (de installaties van de oil terminal).
Dit impliceert dat wegens natrekking (vroegere jurisprudentie, thans wettelijke grondslag) de grond waarop de installaties zich bevinden plus de aangrenzende waterkavel door die verkoop zijn overgegaan in eigendom van Klesch voor de prijs van één dollar.
Hoe is zoiets in hemelsnaam mogelijk? Het verdient aanbeveling om een team van juristen dit drama te laten onderzoeken.

Marguérite Nahar, Nederland

ADBrief 800


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.