Chefs-hats af voor groot chef en inspirator
Henny Kolenbrander, in de zeventiger jaren als marinekok op Curaçao beland, maakte al gauw carrière als chef-kok in Restaurant Holland Club en later als chef in toprestaurant De Taveerne in Landhuis Groot Davelaar.
Henny Kolenbrander was ook actief als chef/ondernemer in Dutch & Delicious in de Verenigde Staten en op Curaçao in onder meer Le Traiteur en Point Snack.
Henny Kolenbrander was met Curaçao Hospitality And Tourism Association (Chata) instrumenteel in de promotie van het culinair product Curaçao en met de opleiding en begeleiding van jonge Curaçaose (leerling)chefs en bartenders naar hun deelname in het Curaçao Culinary Team.
Onder zijn leiding nam het Curaçao Culinary Team vanaf het begin van de Caribische culinaire wedstrijden deel aan Taste of the Caribbean, georganiseerd door de Caribbean Hotel Association.
Chef Hendrik werd niet alleen gewaardeerd als begeleidend chef en teamleider van het Curaçao Culinary Team op weg naar meerdere internationale prijzen, maar kreeg ook erkenning als professioneel jurylid bij internationale competities.
Henny Kolenbrander is belangrijk geweest in de professionalisering van de Curaçaose horeca, door zijn actieve inbreng bij lokale en internationale competities, waaraan door Curaçaose chefs, bartenders en leerlingen werd deelgenomen.
Met chef Hendrik neemt Curaçao afscheid van een bevlogen en inspirerend leermeester voor onze lokale horecaprofessionals, die nu vaak gezichtsbepalend zijn in de keukens van de vele kwaliteitshotels en restaurants op ons eiland.
Met onze kampioenen in het huidige team en de voorafgaande Curaçao Culinary Teams, nemen wij onze ‘chefs-hats’ af voor een groot chef en inspirator voor nieuwe culinaire generaties op Curaçao.
Namens zijn Culinary Friends wensen wij Monique, Casper, Joris en Sascha veel sterkte bij het heengaan van hun geliefde echtgenoot en vader.
Culinary Friends Jeanette Bonet-Hooi, Steven Damiana, Billy Jonckheer, Paul Kok, Nadine Libier, Hetty van den Ouweelen, Nancy St Jago, Don Werdekker. Carlos Anthony, Toon Kennis, Mike Pastoor, Stirling Sambre, Frans Smits, Fenton Thomasit, Hans van Triest, Jeroen van de Velden. Henk van Blanken, Omar van der Dijs, Martien Driessen, Rutger van Haaren, Albert Vink en Berry Wouters.

ADBrief 800


maatregelen corona

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).