Al een aantal dagen achtereen heb ik de advertentie van het ministerie van Financiën gelezen in de krant, maar wel met kromme tenen. Gelukkig kwam vandaag een gecorrigeerde versie door de toevoeging van het aantal liters, in dit geval hectoliter, voor bier, gedestilleerd en wijn, maar helaas nog steeds niet goed genoeg. Bijvoorbeeld op hoeveel sigaretten slaat het accijnstarief van 14,55 gulden die per 1 september 2019 omhooggaat naar 21,85 gulden. Betreft het hier een slof sigaretten, een container sigaretten of een pakje? Wordt er eigenlijk wel nagedacht over wat er in zo’n advertentie moet komen te staan en wordt die niet nagelezen door een tweede ambtenaar voor deze naar de krant wordt gestuurd?
Nu begrijp ik ook waarom er zoveel niet goed gaat. Nadenken over wat je doet is essentieel. ‘Lees het nog eens over en begrijp het zelf’, is hierbij een belangrijke regel.
Tineke Poulino,
Curaçao

ADBrief 800


maatregelen corona

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).