Prominent op de voorpagina van uw krant van maandag staat ‘Staten schenken 250.000 uit eigen begroting’. Laten we nu wel even vooropstellen dat de ‘schenking’ door de belastingbetaler wordt opgebracht. Ten tweede als deze ‘Staten’ echt iets willen betekenen voor de behoeftige burger van ons eiland dan stel ik voor dat zij met onmiddellijke ingang 10 procent van hun salaris inleveren, maar dan wel structureel. Want laten we wel wezen een inkomen van meer dan 12.000 gulden voor nauwelijks presterende politici is eigenlijk een nationale schande, zeker gezien het feit dat 30 procent van de bevolking onder de armoedegrens moet leven.
Als derde punt wil ik toch kwijt dat het tijd wordt dat er een wetswijziging komt met de strekking dat er geen mensen met een strafblad op verkiezingslijsten meer voorkomen die uiteindelijk in de Staten terecht komen. In een beschaafd land hoort dit niet.
Josef Martina,
Curaçao

ADBrief 800


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.