Ik kon maandagochtend mijn lachen niet inhouden toen ik in uw artikel las dat ‘Whiteman in de race is voor het leiderschap PS’. Ik moet het ze nageven: ze zijn goed in het bespelen van onderbuikgevoelens.
Vanaf 2010 en erna heeft deze partij niets maar dan ook niets gedaan aan de armoede of aan de een vierde van hen die al jaren onder de armoedegrens overeind moeten zien te blijven. Laten we vooral niet vergeten dat onder het ‘leiderschap’ van Ben Whiteman de vriendjespolitiek, welke in 2010 extra groots in gang werd gezet - denk bijvoorbeeld maar even aan de schandelijke capriolen van Marvelyne Wiels, waarbij niet werd ingegrepen - gewoon doorging. Het benoemen van onbekwame vriendjes op posten, denk aan opvolger van Whiteman op Volksgezondheid, Siegfried Victorina, die er altijd uitzag als ‘wat doe ik hier?’.
Vraag: heeft Whiteman als huisarts ooit iets gedaan met betrekking tot de uitstoot van de Isla? Ergo, hij gaf aan dat hij ‘zonder de Isla niet had kunnen studeren’ en zei zelfs ‘niet op de hoogte te zijn van een mogelijke stijging van de uitstoot’(!).
Grote subsidies die aan bepaalde projecten werden toegekend, het kon allemaal niet op. Financieel wanbeheer leidde ertoe dat de gezonde startpositie waar op 10 oktober 2010 sprake van was, jarenlang doorging met steeds verder toenemende tekorten. Daar lijdt het land nu nog steeds onder.
Mijn advies aan Whiteman, Jaime Córdoba c.s.: hou ermee op. Genoeg is genoeg.

Josef Martina, Curaçao

ADBrief 800


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.