De organisatie Unidat di Bario heeft mij 2 juli jl. naar voren geschoven als ‘baluarte’ van de wijk Bonam en ik mocht een trofee in ontvangst nemen. Ik ben heel erg vereerd met deze geste. Al meer dan twintig jaar zit ik in het bestuur van het buurtcentrum Bonam en ik ben van mening dat iedereen die het kan, al is het voor een korte tijd vrijwilligerswerk moet doen. Maar wat ik mij afvraag is: Is het de moeite waard om je tijd, je kennis, je inspanning te steken in vrijwilligerswerk?
Aangezien het buurtcentrum dit jaar geen vakantieplan had georganiseerd en aangezien dit jaar het wereldkampioenschap voetbal werd gehouden hadden wij besloten een klein trapveldje aan te leggen, zodat de kinderen uit de buurt zich op hun eigen manier zouden kunnen vermaken.
Een goede buurtgenoot die een ‘bobcat’ bezit, heeft een stuk terrein achter het buurtcentrum schoongemaakt. Onze conciërge heeft twee draagbare kleine doelpalen getimmerd. Ik ben zelf een paar zakken wit zand gaan kopen om het veld te markeren. Samen met de conciërge hebben wij het veld uitgezet. Mijn vrouw heeft vier cornervlaggetjes genaaid. Het veld was klaar en alle kinderen waren welkom om te komen voetballen.
Ik kreeg vandaag bericht dat één of meer personen de doelpalen hebben meegenomen. Weg mogelijkheid van onze kinderen om op een gezonde manier zich te vermaken.
Niet lang geleden hebben wij een installatie gebouwd, waar kinderen op en af konden rijden op de fiets. Iemand heeft de constructie gesloopt om de betonplexplaten mee te nemen. Onze computers die door de kinderen gebruikt konden worden en die wij gebruikten voor onze administratie zijn allemaal verdwenen. Men heeft onze ijskast gestolen, et cetera.
Ik vraag mij echt af of vrijwilligerswerk op deze manier wel zin heeft. Het zijn er maar weinigen die belangeloos iets doen voor een ander.
Ik doe een beroep op degenen die de doelpalen hebben meegenomen om ze terug te brengen. Je doet de kinderen van Bonam, Noord Zapateer, Kirindongo Abou en omstreken een groot plezier dat ze weer een balletje kunnen trappen.
Ronny Statia,
Voorzitter bestuur Buurtcentrum Bonam

ADBrief 800


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).