Recentelijk is in het Antilliaans Dagblad gesteld dat Carmabi ‘nauw contact’ zou hebben gehad met de ontwikkelaars van het nieuwe Papagayo Resort ten westen van Jan Thiel. Dit ‘nauwe contact’ bestond echter uit een kort gesprek van ongeveer tien minuten tussen Cees den Heijer, de architect betrokken bij de ontwikkeling van het nieuwe Papagayo Resort, en Mark Vermeij van Carmabi in januari 2018.
Tijdens dit gesprek heeft Carmabi duidelijk gesteld niet tégen de ontwikkeling van bepaalde gebieden te zijn, zolang dergelijke plannen in overeenstemming zijn met de huidige wetgeving, inclusief het Eilandelijk Ontwikkelings Plan (EOP) en dat de vereiste vergunningstrajecten worden doorlopen.carmabibrief
De Papagayo Groep, middels de heer Den Heijer, liet tijdens voorgenoemd gesprek echter kaarten zien (zie figuur), waarin duidelijk zichtbaar was dat de geplande ontwikkeling gedeeltelijk in gebied zou vallen dat als conserveringsgebied is aangemerkt.
Omdat andere geraadpleegde kaarten, inclusief de originele EOP-kaart, onduidelijk aangaven welke gebieden als toeristische en conserveringsgebied zijn aangemerkt, werd besloten dat de ontwikkelaars van het gebied eerst dienden na te gaan welke vigerende bestemmingen worden opgelegd door het EOP voor het gebied waar de ontwikkeling is gepland.
Na dit gesprek is niets meer vernomen van de Papagayo Groep, de heer Den Heijer, de heren Slier en Zwanenburg, die volgens het artikel het project hebben opgezet of Chata, dat ook betrokken lijkt.
Carmabi herhaalt dat zij zich niet verzet tegen projecten die juridisch en planologisch correct zijn opgesteld, maar bestrijdt ten zeerste te hebben ingestemd met enig ontwikkelingsplan voor het gebied ten westen van Jan Thiel.

Lina Nijman (Communicatie & Marketing Carmabi Foundation), Curaçao


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).