In de media verscheen onlangs een bericht dat het aantal misdrijven zou zijn verminderd. De vraag is wat is de aangiftebereidheid van de burger bij de politie? Hoe hoog is het oplossingspercentage van misdrijven? Dagelijks wordt de gemeenschap geconfronteerd met (gewapende) overvallen, inbraken en diefstal van voertuigen. Velen in de gemeenschap doen geen aangifte en zijn bereid het recht in eigen handen te nemen. Velen schaffen een vuurwapen aan en zijn in staat om in voorkomende gevallen hiervan gebruik te maken. In dit verband is het alarmerend te constateren dat vele jeugdigen zich aan asociaal gedrag schuldig maken.

Johan Oldenboom, Curaçao


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.