Onlangs heeft de Nederlandse parlementariër De Graaf, lid van de politieke partij PVV, vragen gesteld aan de staatsecretaris Knops betreffende de benoeming van de Caribische Nederlander Mike Franco als regeringscommissaris voor Sint Eustatius. De heer De Graaf is van mening dat beter een Europees-Nederlandse bestuurder benoemd had moeten worden, niet alleen omdat die in bestuurswalhalla Nederland zijn strepen zou hebben verdiend, maar vooral ook omdat de bestuurscultuur van Curaçao van een lagere standaard zou zijn dan de Nederlandse. Deze mijnheer De Graaf laat hierbij helaas niet alleen zien hoe koloniaal hij ingesteld is, maar vooral ook hoe dom hij is. In de Nederlandse taal kent men het spreekwoord: ‘Hij heeft een plank (plaat) (bord) voor zijn kop’, wat zoveel betekent als: hij wil het gewoon niet zien. De uitdrukking sloeg oorspronkelijk op een stier, die men een houten bordje voor de kop hing, zodat hij niet voor zich uit kon zien en dus geen kwaad kon stichten. Maar het betekent ook dat iemand iets niet wil weten wat voor ieder ander mens wel duidelijk is, alleen maar omdat hij het niet wil zien. En het betekent vooral ook een uiting van enorme kortzichtigheid. Welnu, deze heer De Graaf heeft geen plank voor zijn kop, nee hij heeft een dikke plaat driedubbel gewapend beton voor zijn hersens, als hij die überhaupt wel heeft. Want je moet wel ongelofelijk dom zijn om een dergelijke uitspraak over die o zo geweldige bestuurscultuur in Nederland te doen, als je weet dat onlangs in de provincie Noord-Holland gesjoemeld werd voor meer dan 350 miljoen in verband met concessies voor het openbaar vervoer, als in de gemeente Brunssum een uiterst discutabele wethouder zit, die ook verwikkeld is in schandalen betreffende aan- en verkoop van dure grond en percelen, als een Eerste Kamerlid bij de gemeente waar zij woont bedelt om een flinke huurverlaging van de burgemeesterswoning in chique Wassenaar waar zij met haar man - ex-burgemeester van Wassenaar - in woont en waar het paar op eigen verzoek nog een jaar in wil blijven wonen, maar vooral ook als blijkt dat je eigen minister van Buitenlandse Zaken een grote leugenaar blijkt te zijn. En dan niet eens een klein onschuldig leugentje om bestwil, nee een leugen die te maken heeft met een van de machtigste mannen op de wereld momenteel: president Poetin van Rusland. Heel Nederland staat te kijk in de wereld. En dan durf je deze bestuurscultuur op te hemelen en beter te achten dan de Caribische bestuurscultuur? Ik heb slechts 1 advies voor de heer De Graaf: hij kan zo bij mij een verwijsbrief voor behandeling bij de psychiater komen halen, want die heeft hij heel hard nodig, de zielenpiet.
R. Spong,
Curaçao

ADBrief 800


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).