De foto van demonstrerende docenten van de UNA op de voorpagina van het Antilliaans Dagblad kan, wat mij betreft, zo worden ingezonden voor de World Press Photo 2010! Nog nooit heb ik op een foto zoveel chagrijn, ontevredenheid en dwarsheid bij elkaar gezien. Probeer maar eens een groepsfoto te maken waar alle personen eensgezind, blij of boos, op staan! Er is er altijd wel een die uit de toon valt. Hier is sprake van een knap staaltje vakwerk om op het juiste moment af te drukken om een wereldfoto te maken. Zou deze foto zonder toelichting zijn geplaatst dan zou ik zeker hebben gedacht dat het hier gaat om onderdrukten die, met gevaar voor eigen leven, voor vrijheid en gerechtigheid strijden. De teksten op het spandoek wekken de indruk dat er een wrede en corrupte dictator verdreven moet worden. Eigenlijk is het teleurstellend dat het hier slechts om docenten gaat waar geen greintje arbeidsvreugd meer van uitgaat. Docenten die niet meer zien dat ze voor een redelijk tot goed salaris per maand een aantal uren les moeten geven. Docenten die mede moeten zorgen voor een aangenaam klimaat wat studenten stimuleert om te presteren. Natuurlijk mogen werknemers meepraten in een organisatie, maar wat er bij de UNA gebeurt is niet meer reëel te noemen. De docenten eisen dat de voorzitter van de Raad van Toezicht opstapt, evenals de nieuw benoemde rector en decanen. Geloof me, er is inmiddels sprake van een dusdanig verziekt klimaat waar alleen een strak beleid de oplossing kan bieden. Wie de UNA ook zal gaan leiden, met deze ontevreden gezichten die niet meer weten wat arbeidsvreugd is, zal het niet meer goed komen. Meer dan ooit tevoren heeft de UNA een leider nodig die tegen zijn docenten zegt dat ze eerst maar eens datgene moeten doen waar ze voor aangenomen zijn en dat is lesgeven. Het beste advies dat ik rector Miguel Goede kan geven om zo spoedig mogelijk met functioneringsgesprekken te beginnen. Elke organisatie heeft nu eenmaal rotte appels en die moeten zo snel mogelijk uit de mand.
Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw
Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.