Ik gun iedereen van harte een extraatje, laat dat duidelijk zijn. Maar in een tijd van economische problemen en zeker voor het komende land Curaçao, waar een kwart procent van de bevolking nog steeds onder het aanvaardbare bestaansniveau ligt, moet je je als bestuurder toch best schamen voor een dergelijk genereus gebaar.
Schandalig in de zin van dat er gemeenschapsgeld zowel van Curaçao alsook van Nederland wordt gebruikt om 1010 gulden mogelijk te maken. En dit allemaal in de euforie omdat er wellicht een overschot op de begroting is.
Het Bestuurscollege zou er beter aan doen ervoor te zorgen dat het onderwijs op een aanvaardbaar niveau komt te liggen. Dat er geen bursalen in Nederland moeten afhaken omdat zij de taal bijvoorbeeld onvoldoende machtig zijn. Er zou gedacht kunnen worden aan verbetering van de wegen, zonder gaten, zodat je carter niet dwars je keel doorschiet als je erin terecht komt. Er zou ook gedacht kunnen worden aan de hoogst noodzakelijke snelheidsbeperkende maatregelen, bijvoorbeeld de nieuwe raceweg richting Jan Sofat, vanaf de Caracasbaaiweg, waar je je leven nauwelijks zeker bent als fietser of jogger. Ik denk even aan de bejaarden in de tehuizen. Om maar even een paar voorbeelden te noemen. De hoogste tijd dus voor de Gouverneur om in te grijpen.
Dan wordt er van de kiezer verwacht dat zij hun stem weer in de hoge hoed van de politieke partijen stoppen? Je moet maar durven. Not my vote, dus.

J. Ramires, Curaçao

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.