Hoe moet ik beginnen? Wat moet ik schrijven? Ik ben helemaal moedeloos, boos, verdrietig en nog een hele hoop meer. Gisterochtend met een vangkooi op pad om Dalila te vangen voor sterilisatie. Zij woont op Seru Mahuma en wordt gevoerd door een mevrouw die weer het voer via mij van Feed Friends Foundation krijgt.
Dalila heeft drie maanden geleden tien pups gekregen - daar leven er nu nog twee van. Aangekomen bij het huis waar zij woont, kwamen enkel twee pups en een jonge zwarte hond aangerend. Geen Dalila, of de andere twee pups of de oudere zwarte hond; lieverd- of het blaf-hondje.
De mensen die daar wonen reden net weg en de mevrouw sprak mij aan: ze zijn allemaal dood! Vanochtend vonden we vijf honden dood, met schuim om de mond! Iemand heeft moedwillig daar een kip of witte eend met gif neergelegd en hopend op zo veel mogelijk doden! Ik heb geen botten/karkas gevonden, maar wel een boel witte grove veren.
Wat is dit voor volk? (Ja, in Nederland worden ook gebakken sponsen neergelegd). Men doet dit bewust en heel gericht en met voorbedachten rade. Deze vijf honden waren niet vervelend of vals.
Ik heb de lijken nog niet gezien, maar wil daar wél foto's van en zal die dan willen plaatsen. Ik heb een buurvrouw verteld wat er is gebeurd en ook iemand om de hoek, zodat mensen hopelijk hun honden binnen de poort houden.
Wij gaan dit eiland verlaten en wel zo snel mogelijk, gek he?!
RIP Dalila en de andere vier honden.

Ariadne Bird,
Curaçao

ADBrief 800


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.