Bij de uiterst beschamende foto's in uw krant van maandag moest ik ineens denken aan het standaardwerk ‘Kleur, symboliek psychologie en toepassing’ van de wereldberoemde Duitse sociologe, schrijfster, feministe, kinderboekenschrijfster en cartooniste Dr. Eva Heller waarin zij beschrijft dat men in veel culturen de kleur oranje associeert met het tegendeel van eruditie en beschaving.
Wellicht even aardig de Nederlandse geschiedenis in te duiken en terug te gaan tot de tijd dat de gebroeders Cornelis en Johan de Witt door het gepeupel van Oranje met medewerking van Willem III in 1672 werden gelyncht in den Haag.
Johann Wolfgang von Goethe ging zelfs veel verder en beweerde dat de kleur oranje vooral onbeschaafde en ruwe mensen aanspreekt.

Yvonne B. Wolthuis-Olf, Curaçao


maatregelen corona

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).