Er zijn twee handige toepassingen om identiteitsfraude tegen te gaan, vooral als je op reis gaat. Het eerste is een app uitgebracht door rijksoverheid.nl. Met deze app maak je een foto van bijvoorbeeld je paspoortpagina, vervolgens streep je de informatie door die niet relevant is, zoals je paspoortnummer. Deze kopie stuur je via e-mail naar degene, zoals hotel, autohuurbedrijf, die om een kopie vraagt van je paspoort. Deze ontvangt de kopie met de doorgestreepte info plus een watermerk. De andere is van de ANWB in Nederland en dat is een ID-cover die je om de hoofdpagina van je paspoort doet en die onder andere het paspoortnummer afdekt. Ter plaatse kan je dan een afdruk laten maken van deze paspoortpagina. Ga naar rijksoverheid.nl en zoek onder kopieid voor de app en naar anwb.nl en zoek onder id-cover.
Henk Pasman,
Curaçao

identiteitsfraude


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.