Onlangs stond ik als enige volwassene tussen een groep van om en nabij 25 Curaçaose studenten op een hogeschool in Nederland. Hun leeftijd varieerde tussen de 18 en 23 jaar. Het gesprek ging over wie van plan is na zijn studie terug te keren naar Curaçao. Hooguit 5 studenten gaven aan terug te willen keren. Ik luisterde stiekempjes mee.
Het waarom de jongeren niet willen terugkeren bleek uit de volgende reacties. ,,Daar - doelende op Curaçao - zijn er te veel mensen die in het oude denkpatroon zitten”, ,,Je zal geen kans krijgen om met je opgedane kennis iets bij te kunnen dragen aan de vooruitgang van het eiland” en ,,De oude garde wil koste wat het kost aan de macht blijven”. Is dit de ‘futuro di Kòrsou’?

Orlando Meulens, Nederland

ADletters logo


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.