Premier Whiteman heeft sedert zijn aantreden als premier met hart en ziel de belangen van PdVSA verdedigd. PdVSA was de grote weldoener van Curaçao die 30 jaar lang welvaart heeft gebracht (the overstatement of the year), PdVSA werd in alle toonaarden de hemel in geprezen door de premier in de media met het uitdragen en met handhaving van de tunnelvisie dat sowieso de lease agreement met PdVSA na 2019 zou worden verlengd, PdVSA werd net niet heiligverklaard door de premier die zich had ontpopt als roomser dan de paus bij die heiligenverering. En toen? Toen sloot de premier out of a clear blue sky een MoU met ‘de Chinezen’, waarmee hij de Chinezen in staat stelde om zijn Godchild PdVSA bij voorbaat uit de markt te drukken. Kijk dat is onze premier ten voeten uit; true to form.
Vanaf het platform voor zijn verkiezingscampagne verkondigt hij dat hij vecht voor de wil, welvaart en het belang van het volk, het is het volk vóór en het volk ná, maar zich inzetten voor de gezondheid van het volk door te zorgen voor schone lucht voor het volk dat woont onder de rook van de Isla, door simpelweg de milieunormen te handhaven? Toen was hij muisstil. En pas na een stevige por van Nederland is hij begonnen het belang van het volk onder de rook van de Isla stilletjes voor zich uit te schuiven. Zouden de Chinezen het beter doen dan PdVSA met de Isla heeft gedaan? Kijk eens naar de smog in Peking en andere industriecentra in China.
Margué Nahar,
Curaçao


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).