De HVI is een typische ambtenareninstantie. Een van de meest desastreuze van de instanties. U moet een boot keuren. Deze boot heeft u lokaal gekocht. De boot is ook lokaal gebouwd. Gaat u netjes met uw aankoopfactuur naar de HVI, krijgt u daar een juffrouw die totaal geen idee heeft waarover het gaat. En onbeschoft op de koop toe. Waar komt de boot vandaan? Hoe bedoelt u? De boot is op Curaçao gekocht. Ja, maar heeft u invoerrechten betaald? Hoe bedoelt u? De boot is lokaal gekocht. Ja maar heeft u een bewijs dat de boot invoerrechten heeft betaald? Hoe bedoelt u? Niet alleen is de boot op Curaçao gekocht maar hij is lokaal gebouwd. En hoe weten wij dat? Hoe bedoelt u ‘hoe weten jullie dat’? Als de boot geen invoerrechten heeft betaald, dan kon hij toch niet ingevoerd worden op Curaçao? Naast het feit dat ik u net heb gezegd dat de boot lokaal is gebouwd. Ja meneer, maar dan moeten we een bewijs hebben van de bouwer dat hij invoerrechten heeft betaald. Wat? Waarom? Je betaalt toch geen invoerrechten voor iets dat lokaal is gebouwd? Verder is de boot 30 jaar geleden gebouwd en de bouwer is allang gestorven. Nou dan hebben we een probleem meneer. De romp is uit Amerika, meneer. Uit Amerika? Waarom zegt u dat? Het is N.B. van hout mevrouw. Ja maar alle rompen komen uit Amerika. Hahaha. Weet U wel wat een romp is? In een woord: triest. Ik zal maar niet doorgaan.
Roli Perret Gentil,
Curaçao

ADletters logo


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).