In de krant van dinsdag stond een artikel over een controle bij Kaminda Lagun. ,,De milieupolitie controleerde de manier waarop vuilnis getransporteerd wordt naar de vuilstortplaats.” Er is iets ernstig mis met deze actie van de milieupolitie. Milieupolitie? Je zou niet zeggen dat we die hier hebben als je gewoon om je heen kijkt. De milieupolitie zou moeten staan juichen en zwaaien naar eenieder die de moeite neemt iets naar de officiële vuilstortplaats te brengen. Maakt niet uit hoe het vervoerd wordt. Maakt niet uit als de helft er onderweg af valt. Dan heb je het nog altijd beter gedaan dan al die anderen die het gewoon ergens storten waar ze er zelf geen last van hebben.
Neem één van die leuke paden die Curaçao kent. Op iedere hoek die er geschikt voor is, is vuil gestort. En ik begrijp dat echt niet. Wie neemt er nou de moeite zijn auto vol te laden met vuil, helemaal naar zo’n afgelegen plek te rijden en daar het vuil te dumpen. De enige verklaring die ik kan verzinnen is dat die mensen niet weten dat het helemaal niets kost om je vuil te storten op de officiële stortplaats. Zolang je niet met een vrachtwagen vol aan komt zetten kun je daar gewoon doorrijden en je vuil op een iets geschiktere plek achterlaten dan midden in de weinige natuur die we hebben.
Hebt u een andere verklaring voor het dumpen van dat vuil? Volgens mij doet milieugedeputeerde Nolly Oleana er verstandiger aan reclame te gaan maken dat het niets kost om je afval weg te brengen dan om de mensen die dat doen te gaan bekeuren. Deze mensen zouden juist beloond moeten worden. Misschien is dat weer de enige oplossing.
Mark Sulsters, Bonaire

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.