Dat staat in het AD van zaterdag en ik had het al eerder in de sociale media gelezen vergezeld van een biddende Gerrit Schotte ergens in een kerk en dacht gelijk: ,,Als deze moet gaan biechten, moet de pastoor minstens twee weken voor uittrekken om al zijn zonden aan te horen.” Maar waarom willen ze dat opeens? Was het niet het paradepaardje van mijn grote vriendin Raveneau, de homofobe, parlementariër die de grondwet niet kent en al jaren tegen de gays discrimineert? Waarom pakt Gerrit Schotte nou opeens dat platform om te proberen om, alsnog, een paar zieltjes te winnen voordat hij naar hotel Bon Futuro verhuist?
Zou het zijn omdat 80 procent van de bevolking twee keer per jaar naar de kerk gaat en zichzelf katholiek noemt en hij opeens denkt dat hij bij die groep de popiejopie uit kan hangen? Raveneau was opeens muisstil en was in geen velden of wegen te bekennen nadat de ‘Superior Court’ in Amerika verklaard had dat homohuwelijken in álle 50 staten legaal was en zij al visioenen had van Punda en Otrobanda als Sodom en Gomorra vol kussende lesbo’s en gays die hand in hand huppelend door de stad zouden lopen. Zij was toch degene die opeens op het idee kwam om een referendum onder de bevolking te houden om te voorkomen dat wij ook de homohuwelijken zouden accepteren omdat het in Nederland nou ook mag en wij toch al geneigd zijn om alles van Nederland over te nemen. Een Bijbelzwaaier die zélf de regels in die zelfde Bijbel vertrapt omdat er duidelijk in staat dat gescheiden vrouwen gestenigd moeten worden, en zij zelf gescheiden is.
Betonwarenfabriek zou stenen tekort komen als wij haar zouden moeten stenigen. En dan zullen we het maar niet hebben over de grondwet, die zij uit haar hoofd zou moeten kennen, waarin duidelijk staat dat men niet gediscrimineerd mag worden op basis van ras, geloof, kleur of geaardheid!
Het leuke van dit alles is dat, volgens mij dan, nooit enige vraag was om homohuwelijken hier te legaliseren, maar deze mensen zo homofoob zijn dat ze daar een issue van maken voordat het deze kant uit waait. Was er niet zoiets van slapende honden wakker maken? Ik blijf lachen op deze klip want, net als onze uitschuifbare tenen, grijpen wij de Bijbel beet als het ons uitkomt en zoals de desperado Gerrit dat ziet, als een boei voor de toch al zinkende MFK.


Arthur Donker, Curaçao

 


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.