Vandaag, op donderdag 8 januari, denk ik aan de slachtoffers van de dramatische aanslag op Charlie Hebdo in Parijs. En tegelijkertijd denk ik terug aan een echtpaar uit Vroomshoop: dhr. en mw. Hendriksen kwamen een jaar geleden om het leven als gevolg van een ernstig verkeersongeval op ons eiland. Eerst overleed meneer, een paar dagen later mevrouw. Twee veertigers. Hun zoon Glenn van zes raakte gewond. Op die afschuwelijke manier eindigde hun vakantie op Dushi Kòrsou, als gevolg van volkomen onverantwoordelijk gedrag van een andere weggebruiker. Ook herinner ik me drie omgekomen wandelaars op de eerste zondagmorgen van augustus 2013. En andere verkeersslachtoffers die worden betreurd. We mogen hen niet vergeten.
Vanmorgen zag ik op de Schottegatweg-Noord dat de jaarteller van verkeersdoden op ons eiland in 2015 al weer op 1 staat. Dat is in dit verband een heel droevig getal! Laten we ervoor zorgen dat dit getal niet verder oploopt.
Toen ik ongeveer dertig jaar geleden het theorieboekje voor het Nederlands rijexamen doornam, las ik deze zin: Je goed gedragen in het verkeer begint bij diep respect voor het leven van andere mensen die je helemaal niet kent. Dat zijn grote woorden! Maar toch ben ik deze veelzeggende wijze uitspraak nooit vergeten.
W. Lolkema, Curaçao


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).