Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Als het Tania Ataoellah-Henriquez van de nieuwe partij Partido Pro Kòrsou ligt dan zal preventie de komende jaren de hoofdmoot zijn binnen de portefeuille van gezondheidszorg. ,,De kosten in de gezondheidszorg moeten omlaag en preventie is daarin essentieel. Echter tot op heden is er geen integraal en collectief initiatief om dit aan te pakken. Preventie is van vitaal belang maar lijkt nu alleen een taal voor patiëntenverenigingen en televisieprogramma’s. Alle actoren in de gezondheidszorginfrastructuur moeten een actieve rol hierin spelen”, aldus Ataoellah-Henriquez.
Om te komen tot een integraal beleid voor preventie moeten alle actoren in het beleid van de gezondheidszorg geïdentificeerd worden naast andere belangrijke stakeholders als scholen en media. Dan moet er gezamenlijk gewerkt worden aan een beleidsplan gericht op de drie steunpilaren bewustmaking, facilitering en controle, zo meent de medeoprichtster van de partij.
Ze staat voor meer aandacht en ondersteuning van de landbouw voor lokale productie, het bewustmaken van het belang van gezonde voeding en routinecontroles in samenwerking met instituten als Fundashon Prevenshon.


Laatste nieuws