Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De politieke partijen die een kort geding tegen het Hoofdstembureau willen beginnen vanwege de onrechtmatigheid van de voorverkiezingen dienen hun verzoek daartoe vandaag in.


Dat heeft hun raadsman Quincy Girigorie tegenover deze krant verklaard. Girigorie zei het verzoek pas vandaag in te kunnen dienen omdat hij nog in afwachting is van enkele documenten. De inzet van het kort geding is dat de voorverkiezingen ondemocratisch zijn verlopen en onrechtmatig zijn, aldus de advocaat. ,,Het gaat om een principiële kwestie. Het is niet zo dat de partijen nu naar de rechter stappen omdat zij niet de benodigde 870 stemmen haalden om aan de voorverkiezingen meet te doen”, aldus Girigorie. Ook verklaarde de advocaat niet uit te sluiten dat partijen bij de rechter deelname aan de verkiezingen willen afdwingen.
Het kort geding wordt door Frente Obrero i Liberashon 30 di Mei (FOL), Movementu Forsa Elevá (FE) en Partido Koperativista i Patriötiko aangevraagd. De Partido Reskate Integral Kòrsou (Prik) heeft zich ook bij de groep van eisers gevoegd, zo heeft Milangelo Isidora van de partij tegenover deze krant bevestigd.


Laatste nieuws