Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Kousa Promé is er met een creatieve aanpak in geslaagd om de steun van de kiezer het afgelopen weekend te krijgen.
Dat heeft politiek leider René Rosalia tegenover deze krant verklaard. ,,Wij hadden geen geld om reclame te maken. Daarom hebben wij ‘banderitas’ verkocht (kleine vlaggen met een korte kernachtige boodschap erop – red) en hebben wij aan alternatieve fundraising gedaan door bij voorbeeld een creools ontbijt te serveren. Het succes van afgelopen weekend is het resultaat van een lang traject dat circa 3,5 jaar geleden begon met de oprichting van de volksacademie Errol Schoop voor politieke vorming. Alle kandidaten op de lijst hebben die vorming gehad”, aldus Rosalia.
De partij onderscheidt zich van andere doordat Kousa Promé in de potentie van de yu di Kòrsou gelooft, aldus Rosalia. ,,Wij geloven dat de yu di Kòrsou zich kan verenigen. Wij zijn niet pessimistisch en geloven niet dat het nooit meer goedkomt met Curaçao. Wij zijn lang bezig geweest om direct contact met mensen in de wijken te leggen en hen ons actieprogramma te presenteren. In de lange gesprekken die wij voerden, hebben wij hen weten te overtuigen om op ons te stemmen. De partij hecht veel waarde aan consistentie, discipline van de leden en een nette en ordelijke manier om zich te presenteren.”
De partij zal zeker bij de komende verkiezingen een zetel in de Staten halen, aldus Rosalia. ,,Op dit moment sluiten wij geen enkele partij uit mee samen te werken in de regering. Als het zover komt, dan zullen we kijken wat de andere partijen willen bereiken en of dat past bij wat wij voor ogen hebben. Als wij daarmee kunnen leven dan zij zijn wij bereid om mee ter regeren, maar anders niet.”


Laatste nieuws