Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Voor het einde van dit jaar worden er 320 nieuwe airconditioners geïnstalleerd op scholen op Curaçao. Dit schrijft Onderwijsminister Sithree van Heydoorn (MFK) naar aanleiding van Statenvragen.

AircosPAR-Statenlid Steven Croes wilde voor het begin van het nieuwe schooljaar weten hoe het staat met de klimaatbeheersingsmaatregelen die het ministerie eerder aankondigde. Op 2 oktober, bijna twee maanden na de eerste schooldag, kreeg Croes antwoord.
De installatie van de airco’s maakt deel uit van de bredere inspanningen van het ministerie om het klimaat op scholen te verbeteren, te beginnen met de aanpak van de extreme hitte in de klas.
Volgens Van Heydoorn beschikken verschillende scholen al langer over airconditioning, maar zijn extra units hard nodig vanwege de aanhoudende hitte. Stichting Onderhoud Schoolgebouwen (SOS) heeft van elk schoolbestuur, behalve van de Dienst Openbare Scholen (DOS), een inventaris van de benodigde artikelen ontvangen. De plaatsing van de 320 airconditioners is dan ook gebaseerd op de behoeften die door elke school zijn aangegeven. De aanschaf en installatie van de airco’s wordt gefinancierd vanuit de 1 miljoen gulden die het ministerie eerder dit jaar beschikbaar stelde. Daarnaast hebben de scholen ook andere artikelen zoals ventilatoren en waterkoelers ontvangen. Overigens coördineert DOS de aanschaf van de materialen direct via het ministerie.
Croes vroeg in zijn brief ook naar de laptops die alle docenten moeten krijgen in verband met het Digitaliseringstraject. Daarop stelde Van Heydoorn dat het ministerie werkt aan een Terms of Reference (ToR) voor het opvragen van offertes. Dit gebeurt in samenspraak met de schoolbesturen. De minister hoopt dat dit traject snel kan opstarten zodat elke docent voor de lessen over een laptop beschikt. Vervolgens is het ook de bedoeling dat alle leerlingen een device krijgen.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.