Bij de herdenking van het slavernijverleden en het vieren van de ‘verbroken ketenen’ (Keti Koti), is Curaçao ook prominent aanwezig geweest.

KetikotiDe officiële activiteiten in het Oosterpark en het festival op het Museumplein in Amsterdam werden overschaduwd door het al dan niet aanwezig zijn van de Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV). Zijn uitnodiging werd uiteindelijk ingetrokken door organisator het Nationaal instituut Nederlands slavernijverleden en erfenis (NiNsee). Premier Mark Rutte legde op zijn laatste werkdag een krans. Minister Robbert Dijkgraaf hield een toespraak. Vorig jaar was het 160 jaar geleden dat een wet aangenomen werd die de afschaffing regelde. Vanwege deze mijlpaal was vorig jaar het Herdenkingsjaar Slavernijverleden.


Alexandra van Huffelen (D66), op dat moment nog staatssecretaris van Koninkrijksrelaties, sprak tijdens de herdenking van het slavernijverleden op 1 juli in Hotel Arena in Amsterdam de aanwezigen toe. Het Antilliaans Dagblad publiceert deze toespraak integraal.

Wilt u de toespraak van Alexandra van Huffelen lezen? Neem een online abonnement op de krant.

Foto Cees Luckhardt


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.