Van een onzer verslaggevers
Willemstad - ,,We twijfelden nooit dat we het zouden halen”, stelt een jubilerende Charles Cooper van de nieuwe partij Movementu Patriótiko Adelanto Sosial (PAS), die als tweede uit de bus kwam bij de voorverkiezingen afgelopen weekend.
Naar eigen zeggen wisten Cooper en zijn partijleden op basis van eigen turven al op zaterdag dat ze door de voorkiezingen zouden komen, maar gingen ze verder met de campagne omdat ze geen stemmen voor lief wilden nemen.
Cooper, die tijdens het gesprek met deze krant aanwezig was bij de begrafenis van oud-Statenlid van de MFK, Monique Koeyers-Felida, zei dat na de uitvaartplechtigheid de verkiezingsstrijd weer zou losbarsten. ,,In de middag gaat de motor weer aan, dan gaan we weer de wijken in om de mensen te overtuigen voor onze partij.”
Aanstaande donderdag zal de partij het partijprogramma in grote lijnen presenteren. Als belangrijkste speerpunt noemt hij het ‘opnieuw jumpstarten’ van de economie: ,,We willen het investeren makkelijker maken. De aanvraag en het afhandelen van economische vergunningen moet verplicht binnen twee of drie weken geregeld zijn.”
De voorman van PAS, tot voor kort politiek leider van de partij MAN, wil geen partijen uitsluiten bij eventuele coalitiegesprekken: ,,Als het volk geen partij uitsluit, wie zijn wij dan om het wel te doen?” Ook vindt hij het niet naamwaardig voor een partij die PAS heet, wat vrede betekent in het Papiaments, om bij voorbaat anderen buiten te sluiten.
Wel heeft hij een duidelijke voorkeur voor partijen met een sociaaldemocratisch allooi en hoeven liberale partijen bij hem niet aan te kloppen. ,,Maar als je het mij vraagt, wil ik het liefste helemaal niet samenwerken. Ik ga gewoon voor die twaalf zetels”, aldus een zelfvertrouwde Cooper.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.