Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Punda heeft er in 2020 een nieuw hotel aan zee bij: Majestic Apartments & Hotel.

marichi Dit verzekerde projectontwikkelaar Randy Neuman gisteravond, nadat hij tijdens een officiële ceremonie op de Marichi-parkeerplaats, de locatie van het nieuwe hotel, tegenover de parkeergarage in Punda, het recht van erfpacht op dit terrein kreeg toegewezen.
Neuman ondertekende de door notaris Henri Burgers opgestelde akte onder het toeziend oog van premier Eugene Rhuggenaath, minister van Economische Ontwikkeling, Steven Martina, en andere leden van het kabinet, en ten overstaan van familie en een paar honderd genodigden. De eigenaar van Marichi Vastgoed nv, en van New Winds Realty, het makelaarskantoor dat Neuman samen met zijn zoons runt, had al sinds 2003 een optie op het geasfalteerde terrein naast de Tempel dat al jaren dienstdoet als parkeerplaats. Dat hij daar nu, na al die jaren, Majestic Apartments & Hotel wil realiseren, is te danken aan hernieuwd vertrouwen in de toekomst, zo legde Neuman gisteravond aan deze krant uit. ,,Sinds 2003 heeft Curaçao dertien overheden gehad, er was geen stabiliteit, geen vertrouwen. Pas nu hebben we een regering met potentie, een overheid die niet corrupt is, maar bestaat uit capabele mensen, en een regering die blíjft. Nu kunnen we weer gaan ontwikkelen, bouwen.”
Het toeristisch project omvat 104 appartementen: 3 penthouses, 27 een-slaapkamerappartementen en 74 appartementen met twee slaapkamers en twee badkamers. Alle units zijn voor de verkoop; de marketeers van New Winds Realty maken wereldwijd promotie voor Curaçao, de historische binnenstad en de ‘uitgelezen kans om, te midden van werelderfgoed, in een modern appartement aan de Caribische zee te wonen’.
En het hotel? ,,Majestic is geen gewoon hotel”, zegt Neuman en lacht genoegzaam. ,,Het is een appartementencomplex dat deels fungeert als hotel, door verhuur van appartementen.” De projectontwikkelaar houdt het management van het project, maar niet het eigendom van het gebouw, zoals van een regulier hotel. ,,Een hotel is nooit volledig bezet, en dat kost geld. Je moet investeren, geld lenen bij de bank, en dat doe ik liever niet.” Neuman laat de kopers het project bij wijze van spreken voorfinancieren; pas als een bepaald aantal appartementen op papier is verkocht, volgt de eerstesteenlegging. Wat de projectontwikkelaar betreft is dat al snel, binnen hooguit zes maanden, denkt hij. ,,Ik ben een heel goede verkoper. Serieus, ik kan verkopen als de beste. Bij een van mijn andere projecten, Parasasa, lopen we twee jaar voor met de verkoop. De gebouwen kunnen worden gerealiseerd zonder dat ik daarvoor geld hoef te lenen. De bank is niet blij, maar zoals ik al aangaf: ik maak niet graag schulden.”
Voor de kopers heeft de constructie grote voordelen, legt Neuman uit. ,,Dertig procent van de eigenaren mag permanent in hun appartement wonen; die genieten van het wonen op een toplocatie. De andere zeventig procent, voornamelijk buitenlandse investeerders, heeft een appartement dat twee maanden per jaar voor eigen gebruik is, en de andere tien maanden wordt verhuurd met zeven tot negen procent rente voor de eigenaar. Bij welke bank haal je zo’n rendement op je spaargeld? Het is gewoon een heel goede, slimme investering.”
Met de desastreuze gevolgen van het orkaangeweld op de Bovenwinden is Curaçao een aantrekkelijk alternatief voor investeerders, zegt Neuman. ,,Zeker als je meerdere appartementen tegelijk koopt, dat levert duurzaam winst op.” Het project vertegenwoordigt een investering van in totaal 33 miljoen dollar, zo heeft Neuman berekend.
Gisteravond werd ook een beheerovereenkomst getekend voor het - verder te ontwikkelen - strand van Marichi en de pier, die, zo is met de overheid overeengekomen, toegankelijk blijven voor het publiek. ,,Een stadsstrand waar onze landgenoten en toeristen samen kunnen genieten”, zo kondigt Neuman aan.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.