Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad - Een onbekende man heeft afgelopen zaterdagavond getracht brand te stichten bij het gebouw van Fundashon Wega di Number Kòrsou (FWNK) aan de Gaitoweg. Fwnk Dat bevestigt FWNK-directeur Javier Samson tegenover deze krant.
Op camerabeelden die aan de brandweer en politie zijn gegeven voor onderzoek is te zien dat een gemaskerde man met een pet op naar de voordeur van de stichting loopt. Uit onderzoek is gebleken dat de man de deur aan de onderkant heeft vernield en vervolgens op de deur en het tapijt binnen het gebouw brandbare vloeistof heeft gegooid. De man stak dit vervolgens in brand en vluchtte weer weg. Volgens Samson was de brand gelukkig van korte duur en heeft het gebouw weinig schade geleden.
Wie zich schuldig zou hebben gemaakt aan de brand, is voor Samson nog onduidelijk. Over de reden waarom iemand het gebouw van de stichting in brand zou willen steken, heeft Samson zo zijn eigen bedenkingen. ,,Maar dat is speculeren. Ik laat de politie rustig het onderzoek doen en dan zien we wel wat eruit komt.”
PAIS-leider Alex Rosaria veroordeelde de brandstichting. ,,Hopelijk wordt de schuldige snel gevonden. Een ding is zeker, de autoriteiten moeten zich niet laten intimideren bij het op orde brengen van de nummerloterij, waar veel illegaliteit voorkomt.”
Samson werd zaterdagavond door een bewaker op de hoogte gesteld van de brand. De bewaker heeft vervolgens ook de politie en brandweer ingeschakeld. Gisterochtend kwam het verzekeringsbedrijf poolshoogte nemen en is het gat in de deur bedekt tot deze gerepareerd kan worden. ,,Er is ook al een aannemer een begroting aan het opstellen om de ingang te vernieuwen”, aldus Samson.
Dit is de tweede keer dat FWNK door brand wordt geteisterd. In 2002 was het gebouw bijna helemaal afgebrand. Het personeel moest toen tijdelijk elders worden ondergebracht. Dit keer is er veel minder schade en kan het personeel gewoon doorwerken in het gebouw, zo laat Samson weten.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).