Is het kabinet-Rhuggenaath erin geslaagd de bevolking van Curaçao gerust te stellen tijdens een speciale op zondag - Moederdag - bijeengeroepen persconferentie over de acute situatie bij de Isla-raffinaderij?

islaJa, zeker voor wat betreft de normale voortzetting van levering van brandstofproducten (benzine, diesel, gas, jet fuel en stookolie voor Aqualectra). Hiervoor verdienen de regering en Curoil, de overheids-nv verantwoordelijk voor de distributie van brandstof, zelfs een pluim. Wetende dat Isla/PdVSA zich in uiterst precaire omstandigheden bevindt - al reeds vóór de beslagleggingen door ConocoPhillips op PdVSA, die weleens fataal kunnen uitpakken - zijn tijdig voorzorgsmaatregelen getroffen en een noodplan opgesteld. Dat noodplan komt nu heel goed van pas, want Isla heeft de toevoer van petroleumproducten aan Curoil gestaakt. Met vooruitziende blik heeft Curoil het tankerschip Red Majestic aangekocht, dat moet garanderen dat Curaçao en Bonaire voorzien blijven en het openbare leven op de eilanden niet ontregeld raakt. Dat is een belangrijke zet geweest van de zittende regering en de Curoil-top. Nu Isla/PdVSA de kraan ook voor lokale consumptie dichtdraait, zouden de gevolgen niet te overzien zijn geweest als er geen benzine aan de pomp was en nutsbedrijf Aqualectra geen stroom en water kon produceren.

Maar minister-president Eugene Rhuggenaath (PAR) en de naast hem gezeten minister van Economische Ontwikkeling, Steven Martina (MAN), zijn bij de ontmoeting met de pers niet in staat geweest om de grote zorg over het voortbestaan - zelfs op korte termijn - van Isla onder de huidige PdVSA-vlag weg te nemen. Begrijpelijk ook, want daar gaat Curaçao niet over. Het lot van de Isla is in handen van het PdVSA-hoofdkantoor in Caracas en van de Venezolaanse president Nicolás Maduro in zijn regeringspaleis Miraflores in het bijzonder. Maar Maduro heeft wel andere problemen aan zijn hoofd op dit moment, nu zijn land in rap tempo onderuitgaat. Bovendien is het nog maar de vraag óf hij en Venezuela nog wel invloed hebben op PdVSA, dat van alle kanten wordt bestookt door schuldeisers als ConocoPhillips.

De regering liet zich gisterochtend door de Isla-directie verzekeren dat het de salarissen eind mei gewoon uitbetaalt. Zo is ook in een interne memo aan het personeel beloofd. Geruststellende woorden, maar geen enkele garantie. Meer kán het kabinet momenteel ook niet afdwingen, in het besef dat in welk scenario dan ook de medewerking van PdVSA een vereiste is of wordt. Het lijkt op dit moment ook een loze belofte, want logisch nadenken levert op dat Isla/PdVSA geen kant op kan: er is voor 636 miljoen dollar beslag gelegd op PdVSA-vermogensbestanddelen - waaronder banktegoeden - en de toevoer van olie is stopgezet. Dus ook de productie. Met welke gelden moet Isla facturen voor geleverde goederen en diensten, onderaannemers en werknemers betalen? Daarop ligt nu immers beslag.

Tenzij er een geheim potje is in Caracas dat op een slimme wijze kan worden aangewend om hier rekeningen en lonen uit te betalen, ziet het er erg somber uit. Dat is de realiteit waar Rhuggenaath liever nog niet over spreekt, tussen de regels door wel aangevend met alle mogelijke ontwikkelingen rekening te houden. Een andere uitweg is ConocoPhillips: dat deze reus een zekere coulance toont en rekening houdt met de belangen van een kleine, kwetsbare samenleving. De kans daarop lijkt echter klein. Het is een conflict dat al elf jaar speelt en de multinational zal niet snel geneigd zijn om PdVSA in deze te laten weglopen, ook al zijn derden daarvan de dupe.

Bij de zoektocht naar een nieuwe partner/exploitant voor de modernisering van de raffinaderij wordt terecht veel waarde gehecht aan een gunstige uitkomst van de due diligence; een grondig onderzoek naar de technische en financiële capaciteit van deze partij. Bij GZE uit China waren er verscheidene rode vlaggen, zo bleek later, die niet konden worden weggenomen. De premier onthulde gisteren dat British Petroleum een mogelijke gegadigde is; eentje die bij de internationale top behoort en met vlag en wimpel voor elke test zou slagen. Hoe anders is het voor de huidige PdVSA: een due diligence van PdVSA nu zal knalrood uitvallen.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).