Van onze correspondent
Kralendijk - Met de ondertekening van een overeenkomst afgelopen woensdag hebben Scholengemeenschap Bonaire (SGB) en diverse partners hun samenwerking officieel bekrachtigd om dit schooljaar een breed scala aan (gratis) naschoolse activiteiten aan te bieden.

BONNaschoolseDeze samenwerking omvat onder andere de Federatie van Bonairiaanse Sportbonden (FBSB), Jong Bonaire, SPAB, BBF, FFB, Stichting Jongeren en Toekomst met Braincafé en Swim Academy Splash. Het initiatief, dat in het schooljaar 2023-2024 is gestart op Liseo Boneriano met het highschoolprogramma voor onderbouwleerlingen, biedt jongeren niet alleen de mogelijkheid om in een rustige omgeving huiswerk te maken, maar ook deel te nemen aan diverse activiteiten. Pim Post van het SGB-activiteitenbureau legt uit dat de leerlingen na een warme maaltijd kunnen kiezen uit een breed aanbod van activiteiten zoals basketbal, honkbal, softbal, dans, band, en het Braincafé. ,,Dit schooljaar zijn de activiteiten verder uitgebreid, en dankzij de samenwerking met Jong Bonaire krijgen leerlingen die door de voetbalbond als talentvol zijn aangemerkt, extra voetbaltrainingen.”
Post benadrukt het belang van toegankelijkheid: ,,Door de financiële drempels en uitdagingen met vervoer weg te nemen, hopen wij meer jongeren in staat te stellen deel te nemen aan de activiteiten en hun passies te ontdekken.” Het programma is gericht op inclusiviteit en biedt leerlingen de kans om nieuwe vaardigheden op te doen, deel uit te maken van een groep, en zo het gevoel van eenzaamheid te verminderen. Uit onderzoek van Publieke Gezondheid blijkt namelijk dat 22 procent van de jongeren op Bonaire vaak of altijd eenzaamheid ervaart. Naast de naschoolse activiteiten biedt het programma ook wekelijks zwemlessen aan leerlingen die nog geen zwemdiploma hebben. Hiermee wordt een breed scala aan talentontwikkeling en welzijn gestimuleerd, in lijn met de bredere doelstellingen van het programma om jongeren te ondersteunen in hun fysieke en mentale gezondheid.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.