Van onze correspondent
Kralendijk - De jonge windsurfers die vorige week zijn afgereisd naar het Deense Klitmøller om mee te doen aan de derde PWA World Cup hebben op een na allemaal een podiumplaats behaald.

BONsurfDe eerste paar dagen brachten de surfers noodgedwongen door met andere sporten zoals tafeltennissen. Er was namelijk veel te weinig wind om de slalomwedstrijden door te kunnen laten gaan. Uiteindelijk konden er nog een paar wedstrijden worden afgewerkt waarbij de Bonairiaanse jongeren superieur waren.
Storm Nicolai werd eerste bij de jongens in de categorie onder 17 jaar slalom en Tycho Smits werd tweede. Hoewel de beide jongens in het ‘normale’ leven dikke vrienden zijn is daar tijdens de wedstrijden weinig van de merken. Ze strijden als kemphanen om de eerste plek. Bobbi-Lynn de Jong werd eerste bij de meisjes onder 17 jaar en derde overall na Nicolai en Smits. Arxon Gomperts surfte in de categorie onder 15 jaar en werd eerste en Kit de Jong behaalde bij de meisjes onder 15 jaar de eerste plaats.
Er werd in Denemarken ook nog gefoild. In de categorie onder 17 jaar moest Tycho Smits alleen zijn meerdere erkennen in de Deense Gustav Permin. Bobbi-Lynn de Jong behaalde de hoogste plek op het podium bij de meisjes onder 17 en ze werd opnieuw derde overall.
De volgende PWA Youth Wereldcup waaraan de zes gaan deelnemen wordt van 9 tot en met 13 oktober gehouden in het Turkse Alacati. Daar wordt de Bonairiaanse afvaardiging uitgebreid met nog eens vier surftalenten van Bonaire. Caylen Allee, Sontje Alberto en Eugendrick Dirksz zullen bij de jongens meedoen in de categorie onder 17 en Bente van Es bij de meisjes onder 17. Al met al een opmerkelijk grote afvaardiging vanuit het kleine Bonaire en de verwachting is dat de talenten ook in Alacati hoge ogen zullen gooien. Deze krant heeft een correspondent ter plaatse en zal iedere dag verslag doen van de prestaties van de Bonairiaanse deelnemers.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.