Van onze correspondent
Kralendijk - Met het ‘openbreken’ van de klok door de Nederlandse tijd met vijf extra uren aan te vullen gaf de directeur van P-Direkt, Edgar Heijmans gisteren het officiële startsein voor het bedrijf P-Direkt.
P-Direkt is een overheidsorganisatie die in Europees Nederland de salaris- en personeelsadministratie verzorgt voor meer dan 120.000 rijksambtenaren. Vanuit haar twee contactcenters in Zwolle en Den Haag ondersteunt P-Direkt managers en medewerkers op de ministeries via telefoon en e-mail.
Op verzoek van de Rijksoverheid in Europees Nederland, opende P-Direkt op 1 september 2015 haar derde kantoor op Bonaire. Dankzij het tijdsverschil met Europees Nederland, kunnen de rijksambtenaren nu ook in de avonduren terecht bij het contactcenter. Daarbij zorgen Rijksdienst Caribisch Nederland (RCN) en P-Direkt voor extra banen op Bonaire.
Volgens de betrekkelijke nieuwe (april 2015) P-Direkt-directeur Edgar Heijmans waren twee zaken doorslaggevend voor het openen van een kantoor op Bonaire en niet in India of Zuid-Afrika. De een betrof het tijdsverschil, de andere de Nederlandse taal. Volgens hem spraken Bonairianen beter Nederlands dan de Hagenaren in Nederland.
Het kersverse contactcenter op Bonaire bestaat totaal uit twaalf Europees Nederlandse medewerkers inclusief een specialist en teamleider Sandra Engel en daarnaast uit zestien mbo-leerlingen die de ‘on the job’-opleiding contactcentermedewerker bij het bedrijf P-Direkt volgen en daarbij onder andere worden begeleid door de Europees Nederlandse werknemers.
Algemeen directeur van de Scholengemeenschap Bonaire (SGB) Lydia Emerencia gaf aan dat dit een voorbeeld was van goede samenwerking tussen verschillende organisaties. Mbo-teamleider Herman van Leeuwen benadrukte de uniciteit van deze opleiding in het Caribisch gebied. En Heijmans ‘loste’ ten slotte niet alleen het officiële ‘startschot’, maar sprak ook de verwachting en hoop uit dat het team over zo’n twee jaar kon worden uitgebreid. Zodat lokale mensen na het behalen van hun diploma konden doorstromen en de dependance op Bonaire verder kon groeien.