Van onze correspondent
Oranjestad - Aruba Tourism Authority (ATA) heeft in maart onderzoek gedaan naar het gevoel over Aruba, zowel onder toeristen als onder de lokale bevolking. Het resultaat zou in het tweede kwartaal bekend moeten zijn gemaakt, maar dat is niet gebeurd.

F18 ATA 1MAS-leider Marisol Tromp trekt nu aan de bel. Ze vraagt aan demissionair Toerisme-minister Dangui Oduber (MEP) om het resultaat van beide onderzoeken naar het parlement te sturen. ,,We willen weten wat de bevolking denkt over ons eiland en we willen weten wat de mening van toeristen is. Beide onderzoeken zijn door ATA nog niet gepubliceerd”, stelt Tromp.

Het gaat om het ‘Visitors Sentiment Report’ en om het ‘Local Sentiment Report’. De parlementariër vraagt - via de parlementsvoorzitter - aan de minister ook om uit te leggen waarom ATA de resultaten nog niet heeft bekendgemaakt. Het verzoek van MAS is dinsdag naar de parlementsvoorzitter gestuurd.

Actievoerder Nigel Maduro steunt Tromp in haar verzoek. Hij voert al maanden actie met het motto ‘No More Hotels’ en deed in september een vreedzaam protest in de vorm van een ‘beach party’, waarbij ze elke zondag in september een ander strand bezochten om de toeristen de boodschap over te brengen dat de lokale bevolking de stranden ook wil kunnen gebruiken.

Maduro heeft de Facebook-post van de MAS-leider geliked en commentaar erbij gezet. ,,Waar is het resultaat van de survey. Het onderzoek had in uiterlijk in juni bekend moeten worden gemaakt. We zitten nu eind september.” Maduro heeft deze opmerking de afgelopen weken regelmatig gemaakt.

F18 ATA 2ATA heeft andere onderzoeken wel gepubliceerd, zoals gegevens over de uitgaven van toeristen in de horeca. ,,Interessant, maar dit zijn niet de data die we zoeken. We willen het gevoel van de bevolking weten, daar is ook onderzoek naar gedaan. Dat was een kwalitatief en kwantitatief onderzoek. Maak die resultaten bekend”, reageerde Maduro toen op ATA.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.