Van onze correspondent
Oranjestad - De Casibari Rock Formation was zondagavond de plek waar onafhankelijk parlementariër Gerlien Croes haar partij Futuro heeft gelanceerd. In een emotionele toespraak riep ze op om de traditionele normen los te laten en met elkaar te werken aan een nieuwe toekomst voor Aruba.

ARUFuturoCroes maakte zich eerder los van de groene partij AVP en zat als onafhankelijk Statenlid in het parlement. In haar promotiemateriaal benadrukt ze ‘nos TUR ta Futuro’. Oftewel, wij zijn allemaal de toekomst. TUR staat echter niet als vertaling van ‘iedereen’, maar het is een afkorting van Transparantie, Union (eenheid) en Representacion digno (waardige vertegenwoordiging).
Ze vertelde dat ze, toen ze eenmaal wist wat de naam van haar partij zou worden, er lang is nagedacht over de datum en de locatie om de partij officieel te lanceren. 15 september was de Internationale Dag van de Democratie en voor Croes een mooie dag voor de lancering. Over de keuze voor de locatie zei ze: ,,We staan hier bij Casibari, dat symbool staat voor de rots Aruba met onze mooie natuur. We hebben net een prachtige zonsondergang gezien. Daar wil ik naartoe, dat we weer één worden met de natuur. We zijn opgegroeid in de natuur, we hadden onze normen en waarden. We kenden economische ontwikkeling en culturele ontwikkeling. Die ontwikkeling is echter uit de hand aan het lopen, zodat we onze toekomst uit het oog verliezen. De huidige regering bepaalt voor ons, ze creëren verwijdering en nemen beslissingen die niet realistisch zijn.”
Croes vroeg zich hardop af wat de bevolking nu wil. ,, Vandaag start een nieuw Aruba met gelijkwaardigheid. We zijn Arubanen. Willen we de traditionele normen loslaten, dan moeten we elkaar helpen. Onze partij wil er voor iedereen zijn. Met respect voor elkaar. Want we zijn allemaal de toekomst. Vandaar de naam Futuro.”
De nieuwe partijleider kondigde aan dat Aruba in de komende weken zal weten wie er op haar lijst staan. ,,De strijd voor de toekomst is vandaag begonnen.”
NoticiaCla deed tijdens de lancering van de nieuwe partij een observatie. Een aantal bekende politieke personen die voorheen bij AVP waren, heeft zich publiekelijk achter Croes geschaard. Zoals Muzanine Wever, Khamila Dammers en voormalig minister van Financiën Angel Bermudez. Er zijn echter meer AVP’ers die de overstap hebben gemaakt naar Futuro, zoals Alice van Romondt.

Dochter Sevinger kandidaat AVP...

Wilt u ook dit artikel lezen? Neem een online abonnement op de krant.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.