Stichting Sint Elisabeth ondersteunt plannen overheid

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Belangrijk voor de toekomstige ontwikkelingen van de stichting Sint Elisabeth Foundation (SEF) en haar vastgoed is de eindafrekening van Sehos als ziekenhuis per eind 2019.

SEFSehos1Dat zegt voorzitter en tevens ceo van de stichting, Anthon Casperson, op vragen van het Antilliaans Dagblad naar aanleiding van de publicatie dat de regering het voormalige Sint Elisabeth Hospitaal (Sehos) wil opnemen in het Masterplan Otrobanda.
,,Deze eindafrekening is nog niet voltooid. Echter, de stichting heeft de hoop om gezamenlijk op korte termijn tot een vergelijk met het Land te komen, waarna de restauratieplannen van start kunnen gaan.”
Het kabinet wil het monumentale gebouwencomplex van het oude ziekenhuis opnemen in zijn Masterplan Ontwikkeling Otrobanda. ,,Het SEF-bestuur is op de hoogte van de plannen van het Land met betrekking tot het Otrobanda-gebied”, zegt Casperson. ,,De stichting ondersteunt onze overheid volledig bij de ruimtelijke ontwikkeling van het gebied; bij de restauratieplannen van het vastgoed van de stichting.”SEFSehos2
De stichting die het Sehos-complex beheert, heeft na de sluiting van het ziekenhuis een groot plan samengesteld om dit te laten ontwikkelen tot een multifunctioneel zorg- en financieel centrum. Dit project kon tot nu toe nog niet worden gerealiseerd.
Dat komt mede of vooral doordat SEF en het Land tot op heden, ondanks diverse daartoe gevoerde besprekingen, niet tot een afwikkeling van de schulden van Sehos zijn gekomen. In maart 2022 is aan de stichting surseance van betaling verleend, nadat op 15 november 2019 het nieuwe ziekenhuis werd geopend onder de naam Curaçao Medical Center (CMC) en de stichting sindsdien geen inkomsten meer genereert uit het ziekenhuis en zit opgescheept met de schulden.

Foto's Solange Hendrikse

SEF: Land heeft verzuimd voorziening te treffen voor de schulden...

Meer hierover lezen? Neem een online abonnement op de krant.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar algemeen@antilliaansdagblad.com. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is XCG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.