In 2009 wezen en ook anno 2024 wijzen internationale studies die betrekking hebben op de ‘hospitality sector’ van eilanden in zonnige streken op het aspect ‘events’, dat een belangrijk onderdeel dient te vormen van het palet aan diensten en producten die deze eilanden aan hun bezoekers moeten bieden.

CNSJF VoorwoordImmers, het traditionele concept van alleen ‘zon, zee en strand’ - zonovergoten mooie stranden en kristalheldere zeeën - voldoet niet meer. Zeker niet bij de hoger opgeleide, meer spenderende gast, waar slimme bestemmingen op mikken: kwaliteit in plaats van kwantiteit. Zie hier de reden dat Fundashon Bon Intenshon op Curaçao met medewerking van Mojo Concerts uit Nederland de handen ineen hebben geslagen om de kleine (Curaçaose) broer van het Nederlandse North Sea Festival in 2010 een kans te gunnen.

Het Curaçao North Sea Jazz Festival (CNSJF) was geboren! In het bijzonder om de lokale ‘hospitality’ te verrijken met deze aanvulling ten behoeve van haar bestaande productenaanbod. En dat, zeker destijds, in het ‘low season’; het toeristische laagseizoen, wanneer de horecasector een extra duwtje in de rug goed kan gebruiken.

In dat streven zijn Bon Intenshon en Mojo volgens de University of Central Florida (UCF) ruimschoots geslaagd. Jaar in jaar uit werden de diverse edities van CNSJF onderzocht en geëvalueerd. De metingen van UCF Rosen College of Hospitality Management gaven - ongelooflijk maar waar - telkens nóg betere resultaten; wat betreft hoe bezoekers het event beoordelen en wat zij tijdens hun verblijf op Curaçao spenderen. ‘A Tantalizing Entertainment Experience Benefiting Curaçao’s Economy’ (Een verleidelijke entertainmentervaring die de economie van Curaçao ten goede komt), zo luidde de veelzeggende titel van het laatste onderzoeksrapport. Dat was 2019.

Toen viel het stil. Erg stil. In de daaropvolgende jaren dompelde de wereld een hele periode onder in de coronapandemie. En duurde het ook een tijd om het CNSJF-event weer als vanouds op te lijnen. Maar anno 2024 is het weer zover: dit jaar is het (alweer) de 10e editie en hopen de organisatoren wederom de internationale en lokale bezoekers te kunnen trakteren op een bijzondere, speciale, muzikale ervaring die eenieder lang bij zal blijven. Curaçao op z’n best! Deze speciale editie van het Antilliaans Dagblad is daar slechts een voorproefje van.

https://antilliaansdagblad.com/images/stories/adnews/2024/CNSJF%202024.pdf


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.