Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Er komt een grote schoonmaakactie op Curaçao ter bestrijding van de dengue-mug, officieel genaamd Aedes aegypti of tijgermug.

actiedengue De online enquête over het gedrag van burgers met betrekking tot het vervuilen van het eiland die de regering recentelijk heeft gelanceerd, maakt deel uit van deze actie.
Het ministerie van Gezondheid, Milieu en Natuur (GMN) heeft in samenwerking met de afdeling Communicatie van de regering de online enquête gepland. In eerste instantie was het doel van de enquête niet duidelijk, omdat de vragen over vervuiling en dengue voor verwarring hebben gezorgd.
Zo luidt een van de vragen waarom iemand zijn of haar vuil gewoon vanuit de auto op straat gooit. In het afsluitende deel van de enquête worden vragen over dengue gesteld, die gericht zijn op de kennis over deze ziekte, de symptomen en gevolgen.
Al eerder, begin jaar, eind maart en begin mei, is door de regering een grote actie aangekondigd ter bestrijding van de dengue-mug. Toen was er sprake van een explosieve toename van dengue-gevallen in februari. Op Curaçao officieel 229 bevestigde casussen en nog eens 299 vermoedelijke (niet via testen vastgestelde) gevallen van deze ziekte.
Bij die gelegenheid is ook bekendgemaakt dat uit cijfers van het Curaçao Medical Center (CMC) is gebleken dat er 73 patiënten met dengue in het ziekenhuis werden opgenomen. Van dit aantal waren 24 personen jonger dan 20 jaar en 17 mensen waren 64 jaar of ouder. Ook werden 15 toeristen opgenomen voor nadere medische behandeling. Tot slot werd meegedeeld dat drie van de patiënten in de leeftijdsgroep 20-40 jaar waren overleden.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.