Door Annemonike Mustert
Den Haag - Nadat alle leden van het Nederlandse olympisch team eerst werden verwelkomd door familie, vrienden en fans, zijn alle goudenmedaillewinnaars door minister-president Dick Schoof verwelkomd en toegesproken in de Glazen Zaal in Den Haag.

VanAanholt2De uit Curaçao afkomstige Odile van Aanholt werd als vanwege haar gouden olympische medaille bij het zeilen, door Schoof uit naam van de koning benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Daarna werd zij, met alle andere goudenmedaillewinnaars op Paleis Huis ten Bosch door koning Willem-Alexander en koningin Máxima verwelkomd en werd er een groepsfoto gemaakt.
Van Aanholt is geboren en getogen op Curaçao en leerde het zeilen op het Spaanse Water. Tijdens de Olympische Spelen 2024 werd zij met haar fokkenmaat Annette Duetz, eerste in de 49erFX-klasse. Zij heeft Curaçao waardig op de wereldkaart gezet. Alle internationale kranten stonden er vol van. Churandy Martina (zes Olympische Spelen) en Odile van Aanholt willen aan alle jeugd van de eilanden zeggen dat je met doorzettingsvermogen tot de internationale top van de sportwereld kan komen.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.