Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Nota bene in de directe omgeving van landfill Malpais hebben de Kunuku Man en zijn team 381 kilo zwerfvuil verwijderd. Dit gebeurde tijdens de wekelijkse schoonmaakactie, die zondag plaatsvond in zo’n 1.500 meter berm van de Weg naar Westpunt bij Gato, nabij de vuilstort.

Kunukuman1Bijna een derde van de oogst -119 kilo - bestond uit lege bierflessen. Dit waren er welgeteld 595. Het grootste deel van het verwijderde vuil - 218 kilo - bestond uit overig restafval. Verder werd het betreffende traject ontdaan van 550 plastic flessen (11 kilo), 375 aluminium blikjes (5 kilo) en 28 kilo overig plasticafval.
Een tip die de Kunuku Man geeft, maar wat ook al vaker is benadrukt, is om lading - die bestemd is voor de landfill en in de open laadbak van een pick-up of vrachtwagen wordt vervoerd - goed af te dekken met een net of met een zeil.
In het overzicht dat op de website van de Kunuku Man te raadplegen is, is te zien dat er zondag relatief veel afval is verzameld. Van de 23 schoonmaakacties die dit jaar tot nu toe zijn georganiseerd, staat de actie van zondag op een derde plaats qua hoeveelheid afval. De Cabo Verdeweg staat vooralsnog op een dubieuze eerste plaats, met maar liefst 723 kilo afval. Op nummer twee staat de Kaya Playa Kanoa, met 427 kilo.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.