De pijlen zijn nu gericht op de bouw van het ziekenhuis


Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De enquêtecommissie Hospital Nobo Otrobanda (HNO) kondigt aan het onderzoek voort te zetten en zich nu specifiek te richten op de bouw.

Enquetecie,,Na een periode waarin veel verkregen informatie is geanalyseerd, wil de enquêtecommissie HNO meer informatie over bouwtechnische aspecten van het nieuwe ziekenhuis in Otrobanda”, zo wordt bekendgemaakt. De vragen zijn gericht aan onder andere adviesbureau Berenschot en bouwonderneming Ballast Nedam. Daarom heeft de commissie nog enkele besloten gesprekken komende week. Berenschot en Ballast Nedam zijn bedrijven die in het buitenland zijn gevestigd. De enquêtecommissie HNO heeft daarom schriftelijke vragen gesteld via gouverneur Lucille George-Wout. Zo staat het ook beschreven in artikel 20 van de enquêteregeling. De commissie: ,,In tegenstelling tot de getuigen die zijn verhoord tijdens de openbare verhoren op Curaçao, is medewerking van degenen in het buitenland geheel vrijwillig. Er zijn dus geen openbare verhoren meer.”
De taak die de enquêtecommissie HNO heeft gekregen is om te onderzoeken waarom de bouw van het nieuwe ziekenhuis zoveel duurder is uitgevallen dan oorspronkelijk begroot. De commissie heeft tijdens de verhoren en gesprekken een goed beeld gekregen van beslissingen die zijn genomen, zo wordt uitgelegd. Er is gesproken met huidige en voormalige bewindvoerders, ambtenaren, commissarissen en consultants. Behalve de personen die in het openbaar zijn verhoord zijn er ook achter gesloten deuren vele vertrouwelijke gesprekken gevoerd, aldus de enquêtecommissie. Alle 28 verhoren zijn terug te zien via het webcastsysteem op de website van het parlement van Curacao www.parlamento.cw. Aangekondigd wordt dat volgende week tijdens een persconferentie meer informatie gegeven wordt over de stand van zaken van het onderzoek. Over vier tot zes weken wil de enquêtecommissie HNO het eindrapport aan het parlement aanbieden.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.