Volgende week dinsdag tekenen overheid en parkeerbeheerder contract

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Dit jaar nog wordt het betaald parkeren in het centrum van Willemstad opnieuw ingesteld. Volgende week dinsdag wordt het contract hieromtrent tussen de overheid en de Stichting Willemstad Parkeer Beheer ondertekend.

ParkeerDeze stichting is in maart 2022 opgericht door Downtown Management Organization (DMO) en Sosiedat di Komersiantenan di Otrobanda (SKO), die in december 2021 gezamenlijk de openbare aanbesteding wonnen voor het parkeerbeheer in de binnenstad.
Sinds het aflopen van de overeenkomst met de vorige parkeerbeheerder, Global Metals nv, beter bekend onder de handelsnaam Parking Authority Curaçao (PAC), zijn de parkeerautomaten in Punda en Otrobanda buiten werking en hoeft er dus niet betaald te worden voor het parkeren in de binnenstad. Inwoners van Curaçao zijn hier inmiddels gewend aan geraakt, maar bij toeristen zorgt dit nog weleens voor onzekerheid. De oude parkeerautomaten staan er immers nog, alleen staan ze uit. Het gratis parkeren zorgt er overigens wel voor dat het voor bezoekers vaak moeilijk is een parkeerplekje te vinden.
Dat aanstaande dinsdag, ruim twee jaar na de bekendmaking over de nieuwe parkeerbeheerder, het contract getekend wordt, betekent niet dat er vanaf woensdag weer betaald moet worden om in het centrum te mogen parkeren.
VVRP-minister Charles Cooper (MFK) laat desgevraagd aan het Antilliaans Dagblad weten dat hij verwacht dat dit nog wel zes maanden duurt. Dit zal dus zo rond september dit jaar zijn. De reden is dat de nieuwe organisatie pas moderne parkeerautomaten bestelt nadat de handtekening op het contract is gezet.
Ten opzichte van de oude situatie komen er meer en up-to-date manieren om het parkeergeld te betalen. Zo is het de bedoeling dat er ook een app komt, waarmee mensen digitaal hun parkeerkaartje kunnen afrekenen. Bovendien biedt dit de mogelijkheid om ook vanaf afstand bij te betalen en zo de eerder ingevoerde parkeertijd te verlengen. Aan de app moet men een creditcard koppelen voor de betaling.
Bij de parkeermeters op straat kan volgens Mahesh Mukhi, voorzitter van de Stichting Willemstad Parkeer Beheer, worden betaald met munten en met een prepaid card, die steeds opgewaardeerd kan worden. Deze zal ‘overal op strategische punten’ te koop zijn.
Gevraagd naar het te betalen tarief, laat Cooper weten dat dit vooralsnog hetzelfde blijft als voorheen. ,,Uit mijn hoofd gezegd een gulden per uur”, aldus de minister, die benadrukt dat de nieuwe beheerder niet zomaar dit tarief kan verhogen, omdat hiervoor eerst een wetsvoorstel moet worden ingediend en goedgekeurd.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.