Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Vissers en toeristen bij Playa Piskadó moeten geen last van elkaar ondervinden, vindt premier Gilmar ‘Pik’ Pisas (MFK).

vissersIn zijn hoedanigheid van interim-minister van Gezondheid, Milieu en Natuur (GMN) heeft hij opdracht gegeven aan experts van dit ministerie om te onderzoeken hoe het ruimtegebruik bij het strand beter kan worden gestructureerd. De minister ging zondag zelf een kijkje nemen bij Playa Piskadó. Vissers klagen namelijk dat door het lukraak parkeren bij het strand en de verdere ontwikkeling van het toerisme, burgers bijna niet meer vis komen kopen. Hij heeft kunnen zien hoe lokale en buitenlandse strandbezoekers hun voertuigen parkeren. Pisas heeft onder andere gesproken met Tirso Petroudis van Fundashon Vishon Banda Bou (ViBa). Er moet meer ruimte worden gecreëerd voor het parkeren. De minister wil in elk geval blije gezichten bij alle betrokkenen. Klanten van vissers, vissers en toeristen moeten elkaar niet belemmeren.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.