Cura Doet 2024 een groot succes

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Met in totaal 125 vrijwilligersprojecten, verspreid over afgelopen vrijdag en zaterdag, was de elfde editie van Cura Doet een groot succes. Twee dagen lang kleurde het eiland blauw/roze: de kleuren van de T-shirts van de vrijwilligers. Honderden eilandbewoners staken belangeloos de handen uit de mouwen tijdens zeer uiteenlopende activiteiten.

CuraDoetHet startschot werd vrijdagochtend om 8.00 uur gegeven door gouverneur Lucille George-Wout op de Schotborghschool. Hierna werden vele muren van scholen, stichtingen en buurtcentra voorzien van een nieuwe lik verf, werden er cleanups georganiseerd - zoals bij Boka Ascencion - en werden er door de vrijwilligers talloze andere hand- en spandiensten verricht.
Ook deden onder andere bedrijven, instellingen en ministers een duit in het zakje. Zo heeft een team van Ennia onder meer de toiletten, het dak en ramen van buurtcentrum Bonam gerenoveerd. Werknemers van de Sociaal-Economische Raad (SER) hebben 60 zakken met zwerfvuil gevuld tijdens een schoonmaakactie langs de kustlijn achter de Penstraat. En premier Gilmar Pisas en Justitieminister Shalten Hato hebben samen gordijnen opgehangen bij de Justitiële Jeugdinrichting Curaçao.
Het doel van Curaçao Cares, samen met het Oranje Fonds de drijvende krachten achter Cura Doet, was voor deze editie het betrekken van de jeugd en het benadrukken van het belang van vrijwilligerswerk vanaf een jonge leeftijd. Dit deden zij met de campagne ‘Cura Doet Youth Ambassadors’.
Deze werd aangevoerd door enthousiaste jongeren van Happy Villa Enrichment Center, die al actief betrokken zijn bij vrijwilligerswerk. Via korte filmpjes op de socialmediakanalen van Cura Doet deelden de Youth Ambassadors hun persoonlijke ervaringen. Het doel hiervan was om anderen bewust te maken van de waarde van vrijwilligerswerk en vooral de vreugde die het met zich meebrengt.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.