Van onze redactie
Willemstad - De jongeren van de Marine Youth Rangers van Carmabi Educatie hebben onlangs een cleanup georganiseerd bij de Piscaderabaai aan de kant van de Jack Evertzberg.

Cleanup1Samen met vrijwilligers en rangers van het Curaçao Rif Mangrove Park en Curaçao Marine Park is 270 kilogram afval van de kustlijn en uit de mangrovebossen gehaald.
De Marine Youth Rangers is een groep jongeren die tweemaal per maand op zaterdag activiteiten uitvoeren om hun kennis over de kustgebieden en zee te vergroten.
Voor deze cleanup is gebruikgemaakt van kajaks en de boot van het Marine Park Curaçao om de kuststrook te bereiken.
,,De schoonmaakactie was dus niet alleen nuttig, maar door het varen werd het ook een leuke dag”, aldus Carmabi (Caribbean Research and Management of Biodiversity). ,,Veel zwerfafval zoals plastic - cups, ballonnen, flesjes, zakken, foambakken, et cetera - is niet alleen lelijk om te zien, maar kan ook een gevaar opleveren voor de aanwezige dieren”, legt de organisatie uit.
,,Onze schildpadden en kustvogels, zoals pelikanen, kunnen drijvend plastic aanzien voor voedsel en het zo opeten. Daarnaast kunnen dieren verstrikt raken in het zwerfafval.”
De jongeren van de Marine Youth Rangers, de vrijwilligers en de rangers van de verschillende parken laten zien dat het mogelijk is zelf te zorgen voor een beter milieu. Maar volgens de Marine Youth Rangers zou het nog beter zijn te zorgen dat het afval sowieso niet in de natuur terechtkomt, bijvoorbeeld door minder single-use plastic te gebruiken.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.