Rhuggenaath keynotespreker bij ‘nieuwe’ Adeck

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Volgens oud-premier en oud-minister van Economische Ontwikkeling, Eugene Rhuggenaath, maakt Curaçao te weinig gebruik van kansen om veerkrachtiger te worden.

Rhuggenaath2,,We moeten net als onze Major Leaguer Andruw Jones en onze wereldkampioen jeugdhonkbalspelers een ‘mindshift’ maken naar een winnersmentaliteit”, zo hield hij zijn toehoorders voor. Hij was keynotespreker tijdens een businesslunch georganiseerd door de belangenorganisatie voor het midden- en kleinbedrijf (mkb), Adeck, dat nieuw leven ingeblazen is. Rhuggenaath stelt dat het ‘mogelijk zijn laatste speech is’. Hij vertrekt immers voorgedragen als nieuwe bewindvoerder bij de Wereldbankgroep in Washington DC.
,,Onze mensen hebben de All Star-mentaliteit nodig die alle elementen van veerkracht bevat: trots, passie, gedrevenheid, toewijding, leren (van fouten), creativiteit, risico’s nemen, consistentie, teamwerk, erop uitgaan, formele en informele ondersteuning, zodat ons eiland ook internationaal beter zijn mannetje kan staan.”
Volgens de deskundige hoeft de aandacht niet alleen gericht te zijn op het diversifiëren van de economie en het creëren van meer economische sectoren, maar is het belangrijk te focussen op de drijvende krachten achter verandering: capaciteitsopbouw, onderwijs, talent- en organisatieontwikkeling; gezondheidszorg en welzijn (fysiek en mentaal); digitalisering en innovatie; klimaatverandering en energietransitie; mondiale en regionale markten en verschuivingen in het geopolitiek landschap.
,,De particuliere sector, en dus het mkb, moet het voortouw nemen. Een door de particuliere sector geleide groei is essentieel. Deze groei moet echter worden ondersteund door gerichte interventies van de overheid”, zo vindt Rhuggenaath.

‘Verandering van binnenuit’...

Wilt u het vervolg van dit artikel lezen? Neem een online abonnement op de krant.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).