Bijna honderd bijdragen professor Kavelaars in Antilliaans Dagblad

Van onze redactie
Willemstad - De Stichting Caribische Belasting en Europawinkel (SCB) heeft onlangs bijna honderd columns van professor Peter Kavelaars gebundeld, die eerder in het Antilliaans Dagblad zijn verschenen. Een eerste exemplaar van de bundel getiteld ‘Fiscale perikelen’ is door Germaine Rekwest, voorzitter van de SCB, overhandigd aan Peter Kavelaars.

Fiscalecol1In ‘Fiscale perikelen’ bespreekt Kavelaars fiscale actualiteiten die met name relevant zijn voor de Caribische Koninkrijksdelen. Op een luchtige maar goed doortimmerde wijze weet de auteur de complexe fiscale materie zoals het Base Erosion and Profit Shifting (Beps) van de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (Oeso) te schetsen en de relevantie ervan voor de landen te duiden.
De besproken onderwerpen zijn nog altijd actueel en zullen eenieder die belangstelling heeft voor het fiscale vakgebied tot de verbeelding spreken: Googletax, Vermogensperikelen, Minimum tax, Misbruik en belastingen, Tax Governance, AB-regime, Aanpak brievenbussen, Transferpricing issues, Zetelverplaatsing, Cryptovaluta, Digitaal belasten, Fiscale informatie-uitwisseling, Eigen woning op de BES, Rulings, Fiscale relaties binnen het Koninkrijk, Curaçao en belastingverdrag, Abb of btw?, Agressief advies, Trustkantoren onder vuur, UBO regelgeving, Fiscaliteit op Aruba en fiscaal instrumentalisme.
Rekwest: ,,Ik pluis nog regelmatig het archief van het Antilliaans Dagblad door op zoek naar een van de columns van Peter. Het was toen dat bij mij het idee is ontstaan om de columns te bundelen. De columns verdienen absoluut een permanente plek in een bundel en komen zo voor het grote publiek beschikbaar.”
De bundel is vanaf heden online verkrijgbaar en is ook te downloaden via de website van het Antilliaans Dagblad. Later dit jaar zal de gedrukte bundel ook gratis verkrijgbaar zijn bij de lokale boekhandels op Curaçao.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.