Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Het recruitment-, training- en hr-supportbureau I AM organiseert een wedstrijd onder de naam ‘Butterfly Effect’. Het butterfly effect is een concept waarbij een klein initiatief kan leiden tot positieve gevolgen en een domino-effect. Individuen en organisaties maken kans op diverse geldprijzen.

ButterflyDanny Evers, oprichter van I AM: ,,Je hebt op Curaçao heel veel personen en organisaties die goed en vaak onbetaald werk doen. Ze proberen jongeren die aan lagerwal zijn geraakt op het juiste pad te krijgen, ondersteunen vrouwen die het financieel moeilijk hebben met het vinden van nieuwe economische perspectieven of begeleiden jong en oud belangeloos om hun krachten en talenten te benutten.”
Met de wedstrijd wil I AM mensen en organisaties die het verschil maken in het spotlicht zetten. ,,Hun aanpak en methode kan misschien op het eerste oog klein lijken, maar het rimpeleffect en de gevolgen voor de toekomst kunnen enorm zijn. Daarnaast streeft I AM ernaar dat de projecten ook als bron van inspiratie en voorbeeld zijn voor de hele gemeenschap”, zo wordt nader uitgelegd.
Een onafhankelijke commissie zal alle inzendingen op vier objectieve criteria beoordelen: maatschappelijke urgentie, vrijwilligheid, uniciteit en de butterfly impact. Alle inzendingen die voldoen aan deze criteria kunnen tussentijds een geldprijs ontvangen, de beste drie gaan naar de finale en worden op 16 oktober 2023 bekendgemaakt. Op de website van I AM worden wekelijks de nieuwe inzendingen en de tussenprijzen bekendgemaakt. Opgave van initiatieven kan via de website.

www.iam.cw

 


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.