Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Studenten van de University of Curaçao (UoC) hebben prijzen gewonnen tijdens de Next Student Summit 2023 in de Belgische stad Gent.

UoCstudentenDit evenement, georganiseerd door Artevelde Hogeschool en mede mogelijk gemaakt door Erasmus+, bracht 52 internationale studenten bijeen, waaronder studenten uit België, Duitsland, Engeland, Roemenië, Frankrijk en Curaçao. De Curaçaose studenten namen deel aan een hackathon, die plaatsvond na een aantal projectbezoeken, lezingen en debatten in Gent en Antwerpen over de impact van een duurzame toekomst.
Tijdens de hackathon (een evenement waarbij deelnemers in teamverband in een korte tijd oplossingen voor bepaalde problemen bedenken) bedachten de studenten oplossingen voor de ‘sourcing’ van duurzame materialen en het verminderen van afval en koolstofemissies. Het Curaçaose team won prijzen in de categorieën ‘meest creatief’, ‘meest innovatief’ en ‘overall winnaar’.
De delegatie uit Curaçao bestond uit getalenteerde studenten van zowel de Faculteit der Sociale en Economische Wetenschappen als de Faculteit der Technische Wetenschappen. Ze werden begeleid door professionals Eunice Cijntje en Ergün Erkoçu, beiden werkzaam als wetenschappelijk medewerker aan de universiteit.
Na de summit in België hebben de studenten van de Faculteit der Technische Wetenschappen hun reis voortgezet naar Nederland. Daar hebben ze diverse innovatieve bouw- en civiele projecten bezocht, evenals bijzondere bedrijven, start-ups en universiteiten, die zich allemaal bezighouden met de energietransitie.
De groep studenten bracht onder andere bezoeken aan OMA/AMO en Mecanoo Architecten, twee van ‘s werelds grootste en bekendste architectenbureaus. Ze kregen ook een rondleiding in de Buccaneers in Delft, een top-startupcentrum met innovatieve bedrijven die zich richten op de energietransitie en gespecialiseerd zijn in de energie- en maritieme industrie. Daarnaast bezochten ze het Urban Data Facility Lab van TNO, waar ze presentaties kregen over toekomstige mogelijkheden op het gebied van stedelijke planning en digitale modellen.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.